Wat houdt medisch pedicuren in? 


De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagel-aandoeningen. Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. (o.a. bij diabetes, reuma, spasticiteit, of kanker) maar ook andere oorzaken zoals ouderdom of verwaarlozing. Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert een medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen past ze ondermeer anti-druktechnieken toe. Ook voor nagelprothesen- en reparaties kunt u bij mij terecht.    

Als medisch pedicure ben ik op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist níet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandeling is gericht op preventie en vermindering van pijnklachten. Mochten er complicaties optreden dan zal ik u doorverwijzen naar een andere discipline. 

Alle medische pedicures voldoen aan de strenge eisen en zijn vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het KRP garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures. Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen en voorwaarden word ik continu bijgeschoold. Uw voeten zijn bij mij/DMNQ in goede handen. Naast deze registratie bij het KRP ben ik ook getoetst door en lid van ProVoet, de branche-organisatie voor pedicures.