Acne

Wat is acne en hoe kom je er vanaf?

 

Acne is een veel voorkomend, vervelend huidprobleem waarbij talgklieren verstopt en/of ontstoken raken. Er bestaan verschillende vormen acne. 
 Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Het is een chronisch ontstekingsproces van het haarfollikel-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door hormonale factoren. Maar ook elders op het lichaam of in de lichaamsplooien (acne ectopica/hidradenitis suppurativa). Acne komt het meest voor bij jongeren rond de puberteit maar er bestaan ook vormen van acne die ontstaan op latere leeftijd. Ook als zij eerder nooit last hebben gehad van acne. Een heftige vorm van acne is conglobata. Dit zijn pijnlijke rode bulten in de huid, dit komt voornamelijk voor bij mannen. De acne zit vooral op de huid van nek, rug en schouders, maar ook kan op de borst voorkomen. Deze vorm van acne laat ook vaak littekens achter. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de een zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Het is een hele vervelende huidaandoening die zelfs traumatisch kan zijn.

Een goede verzorging en huidverbeterende behandelingen verminderen de acne, voorkomen blijvende littekens en brengen de huid weer in balans. De als schoonheidsspecialist helpt je hiermee zodat jouw huid er weer schoon en fris uitziet! 

Ik ben erkend acne-specialist, mijn behandelingen worden door de zorgverzekering vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekering en per polis. 

Disclaimer
De resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Samen bespreken we de diverse behandelmethodes en adviezen. De beste resultaten worden bereikt als ook thuis aan de verbetering van de huid gewerkt wordt doormiddel van producten die ik kan leveren.